Набързо спипани крадците

В хода на проведени незабавни оперативно-издирвателни действия видинските криминалисти са разкрили извършителите на кражба на парична сума в размер на 2340 лева и битови вещи от частен дом в с. Ботево, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. Сигналът за посегателството е постъпил на тел.112 на 11 декември. Ден по-късно авторите на деянието – 39-годишен видинчанин и 38-годишен от с. Слана бара, криминално проявени, са били установени и задържани. На 13 декември двамата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми по образуваното по случая досъдебно производство и с прокурорско постановление мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа. Работата на разследващия екип продължава.

Вчера около 10 часа, в хода на проведена специализирана операция по метода на широкообхватния контрол, при кръстовището за с. Цар Петрово пътни полицаи спрели за проверка товарен автомобил „Мерцедес“ със софийска регистрация, фирмена собственост. При тестване с техническо средство за наличие на наркотични вещества пробата на водача – 24-годишен видинчанин, реагирала положително на кокаин. Мъжът дал и проби за изследване в кулския филиал за спешна помощ. По случая в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

Към 13.20 часа в гр. Грамада униформени спрели за проверка 64-годишна местна жителка, която шофирала личния си лек автомобил „Ленд Ровър“ с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на жената отчела наличие на алкохол 1.71 промила. Тя дала и кръвна проба за изследване в кулския филиал за спешна помощ. Превозното средство било иззето по надлежния ред и репатрирано за съхранение в база на областната дирекция във Видин. По случая в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

За времето от 5 часа на 13 декември до 5 часа тази сутрин полицейските служители са реагирали на 22 сигнала (един от тях за нарушаване на нощната тишина). При осъществяване на контролната си дейност проверили 232 лица и 135 моторни превозни средства, а за констатираните нарушения съставили 25 акта и 36 фиша.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!