1491 пътни превозни средства са проверени при акция „Зима“

Активният контрол по пътищата в региона ще продължи през целия зимен сезон, съобщават от Пресцентъра на МВР във Видин. В хода на проведената от 15 ноември до 14 декември традиционна превантивна акция “Зима” контролната дейност на видинската полиция имаше за цел подобряване на безопасността по пътищата в региона, насочване вниманието на водачите към подготовката на автомобилите им за движение при зимни условия и ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия.

При проведени 15 специализирани полицейски операции – за времето на трите тематични кампании на акцията в областта, екипите проверили общо 1491 пътни превозни средства – 1197 леки коли, 234 товарни автомобили, 32 велосипеда, 23 пътни превозни средства с животинска тяга и пет индивидуални електрически превозни средства (ИЕПС). Униформените констатирали 153 неизправности на пътни превозни средства (ППС). От тях: 126 неизправности по осветителните системи и сигнализацията, два случая на неизправност на устройствата за стъклопочистване, девет случая на управление с износени гуми и 16 други.

За всички установени нарушения – от 15 ноември до 14 декември, контролните органи съставили 117 акта и 694 глоби с фиш. Четири ППС били спрени от движение.

С глоби с фишове полицейските служители санкционирали трима велосипедисти, а на един водач на ИЕПС съставили акт. На водачи на ППС с животинска тяга съставили два акта и наложили 13 глоби с фиш. С един акт и 69 глоби с фиш санкционирали 70 пешеходци.

При акция „Зима“ екипите на полицията са извършили и огледи за състоянието на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка и осветеността на участъците от уличната мрежа с повишена опасност за пътнотранспортни произшествия. По констатациите за нередности и пропуски изготвили 10 предписания до стопаните на пътя.

Активният контрол по пътищата в региона ще продължи през целия зимен период, уточняват от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Видин и апелират към всички участници в движението да спазват стриктно правилата, да бъдат внимателни и дисциплинирани на пътя.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!