Заловиха крадец на камион

Двама мъже, шофирали под въздействие на наркотични вещества, са били задържани в полицейския арест за срок до 24 часа, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. Вчера, на бул. „Панония“ в областния град, униформени спрели за проверка „Фолксваген Кади“ с видинска регистрация, управляван от собственика – 37-годишен видинчанин. При тестване с техническо средство пробата на мъжа реагирала положително на бензодиазепини. Той дал и проби за медицинско изследване. Превозното средство било иззето по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство. Тази нощ, около 00.40 часа на ул. „Цар Иван Асен II“ в областния град, полицаи спрели за проверка „Фиат Брава“ с видинска регистрация. Колата – собственост на жителка на Белоградчик, шофирал 29-годишен от с. Владиченци. При тестване с техническо средство пробата му реагирала положително на амфетамин. Той дал и проби за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

38-годишен, противозаконно отнел МПС, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 18 декември в 7.54 часа на тел.112 постъпил сигнал за противозаконно отнет товарен автомобил „Мерцедес“ с видинска регистрация – фирмена собственост. Превозното средство било паркирано пред сграда на фирмата във видинската северна промишлена зона – с отворена лява врата и с поставен контактен ключ в гнездото за запалване. Автомобилът бил установен на около 200 метра от мястото, на територията на паркинг за товарни автомобили. При огледа разследващите констатирали липсата на контактния ключ и счупено предно панорамно стъкло. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия криминалисти установили и задържали автора на деянието – турски гражданин. У него открили контактния ключ на МПС-то. Работата по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

На 18 декември около 12.30 часа по пътя между селата Синаговци и Водна служители на РУ-Кула спрели за проверка товарен автомобил „Газ“ без поставени регистрационни табели. Превозното средство – нерегистрирано по надлежния ред, управлявал 40-годишен от гр. Белоградчик. Последвалата справка установила, че мъжът шофира без свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наложено му по административен ред наказание за същото деяние. По случая е образувано досъдебно производство.

Четири пакета с общо 0.600 кг нарязан тютюн и 400 къса цигари без бандерол са иззели служители на РУ-Видин. Нередовната акцизна стока била установена при проверки, извършени вчера в района на общинския пазар в града. На двама местни жители униформените съставили актове по Закона за акцизите и данъчните складове. В районното управление са заведени две преписки по чл.234 от Наказателния кодекс.

За времето от 5 часа на 18 декември до 5 часа тази сутрин полицейските служители са реагирали на 18 сигнала. При осъществяване на контролната си дейност проверили 239 лица и 134 моторни превозни средства, а за констатираните нарушения съставили 40 акта и 90 фиша (в това число електронни).

На 18 декември в 21.16 часа постъпил сигнал за пожар в къща в гр. Брегово. Причината – неправилно ползване на отоплителни уреди. Пламъците засегнали една стая и унищожили техника и домашно имущество. Сградата била спасена. В потушаването на огъня е участвал един екип на местната пожарна служба.

След постъпил сигнал в 21.48 часа екип на РСПБЗН-Белоградчик е потушил пожар в стая на къща в с. Долни Лом. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Пламъците опушили около 20 кв.м стени, жилищната сграда била спасена.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!