Втора степен на защита от наводнения в Будапеща

Кметът на унгарската столица повиши готовността за защита от наводнения до второ ниво в участъка за защита от наводнения на Буда Север, съобщават от кметската администрация.

Поради по-нататъшното наводнение на река Дунав, Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., която изпълнява оперативните задачи за защита от наводнения и вътрешни води в столичния регион на Будапеща, предложи да се повиши нивото на готовност за защита от наводнения в участъка за защита от наводнения в северна Буда , като в следобедните часове се очаква нивото на водата да достигне II кота. необходимото ниво за нареждане на клас 1 на този участък, като се очакват нови наводнения до сутринта на 28 декември 2023 г.

Въз основа на предложението кметът на Будапеща с решение, взето под номер FPH061/3294-4 2023, определи нивото на готовност за защита от наводнения за участъка за защита от наводнения на Buda-ésak, разположен в административната зона на Будапеща, 26 декември 2023 г. от 16:30 ч. II клас и разпореди изпълнението на съответни мерки съгласно цените и наредбите за опазване на вътрешните води. Разпоредената втора степен на готовност за защита от наводнения съществува до разпореждане на кмета за нейното изменение или прекратяване.

Решението беше публикувано на уебсайта www.budapest.hu днес, 26 декември 2023 г. II. в зависимост от степента на готовност 10, оперативният екип на Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. ще започне своята дейност.

Долният кей в Буда и Пеща вече беше затворен за движение на автомобили в понеделник. Столичната дирекция на полицията (FÖRI) се опита да се свърже с операторите на превозните средства, оставени на затворения долен кей, чрез телефоните, регистрирани в регистъра на превозните средства. Ако това беше неуспешно, FÖRI транспортира превозните средства, оставени на затворените кейове в Буда и Пеща, до безопасно място за обществен паркинг с помощта на управлението на бедствия. Мярката е взета с цел опазване целостта на превозните средства, като собствениците не са задължени да плащат в тази връзка. Собствениците на преместени превозни средства могат да получат информация за точното местоположение на превозните си средства, като се обадят на денонощния телефонен номер на Центъра за управление и контрол на капитала на 301-7500 или на уебсайта fori.hu/elssallitott-jarmuvek/.

Въз основа на текущите прогнози отварянето на долните кейове за автомобилен трафик може да стане най-рано сутринта на 30 декември 2023 г.

Столичните канализационни съоръжения и Столичните водопроводни съоръжения ще продължат да предприемат всички необходими мерки, за да гарантират, че наводнението няма да доведе до прекъсване на водоснабдяването и канализацията на Будапеща.

Нивото на Дунав в горното течение на реката – Германия, Австрия и Словакия започна да спада, но е твърде високо за края на декември.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!