Празничният полицейски бюлетин

На 23 декември на територията на ОДМВР-Видин бе проведена специализирана полицейска операция по линия на опазване на обществения ред и подобряване на обстановката по безопасност на движението, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. Екипите на РУ-Видин проверили 162 моторни превозни средства и 189 лица (17 от тях – криминален контингент). За констатираните нарушения по Закона за движението по пътищата съставили три акта, 33 фиша и връчили 12 електронни фиша. В хода на операцията, в ареста на РУ-Белоградчик, са били задържани двама шофьори на леки автомобили. Към 14.50 часа в с. Долни Лом униформени спрели за проверка „Ауди“ с видинска регистрация, управляван от 49-годишен жител на с. Горни Лом. При тестване с дрегер пробата на водача отчела наличие на алкохол 2.13 промила. Мъжът дал и кръвна проба за медицинско изследване. Около 15 часа в същото село полицейски екип спрял за проверка „БМВ“ с монтанска регистрация, шофиран от собственика – 21-годишен жител на гр. Монтана. При тестване с техническо средство за наличие на наркотични вещества пробата на мъжа реагирала положително на кокаин. Той дал и проби за медицинско изследване. Превозното средство било иззето с протокол за доброволно предаване. По случаите в РУ-Белоградчик са образувани две досъдебни производства.

На 24 декември, около 21.50 часа на ул. „Преславска“ в областния град, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Мазда“ с видинска регистрация, шофиран от собственика – 55-годишен местен жител. При тестване с дрегер пробата му отчела наличие на алкохол 1.92 промила. Той отказал да даде проба за медицинско изследване. Превозното средство било иззето по надлежния ред, а водачът – задържан в ареста за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 декември в ареста на РУ-Белоградчик са били задържани трима от Ружинци – на 16, 20 и 25 години. Същия ден призори те проникнали в дома на мъж и жена в селото и им нанесли побой. Двамата пострадали били прегледани и след оказана медицинска помощ освободени за домашно лечение. Работата на разследващите по случая продължава в рамките на образувано по описа на районното управление досъдебно производство.

На 23 декември огнеборците са реагирали на сигнал, постъпил в 18.49 часа, за запален комин на къща в с. Гъмзово. При пожара няма нанесени материални щети. Същия ден екип е отстранил дърво, паднало на пътното платно в с. Покрайна.

На 24 декември, след постъпил сигнал в 3.12 часа, екип на видинската пожарна служба е гасил запалени сухи треви в землището на с. Градец. При пожара няма нанесени материални щети. Същия ден, в 18.10 часа постъпил сигнал за запалено ел. табло на къща в гр. Белоградчик. Причината – късо съединение. Пламъците унищожили кабел. Пристигналите на адреса огнеборци обезопасили таблото. Късно вечерта екип на РСПБЗН-Кула е гасил запалени отпадъци в градчето. При пожара няма нанесени материални щети.

На 25 декември огнеборците са реагирали на пет сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви в землищата на Новоселци, Арчар, Дунавци, Гара Орешец и в с. Цар Шишманово.

На 26 декември в 10.30 часа постъпил сигнал за горски низов пожар между селата Раковица и Старопатица. Пламъците обхванали и унищожили широколистна горска растителност на площ от около 120 декара. Същия ден, в 18.09 часа постъпил сигнал за запален комин на жилищен блок в Белоградчик. При пожара няма нанесени материални щети.

На 27 декември екипите гасили запалени сухи треви и отпадъци в землищата на Капитановци, Новоселци и Сланотрън. При трите пожара няма нанесени материални щети. В 19 часа постъпил сигнал за запалени отпадъци в пластмасов контейнер на бул. „Панония“ в областния град. Пламъците унищожили контейнера.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!