Заловени крадци в Новоселци и надрусани от Кула

Двама 18-годишни – от Новоселци и Ново село, и 16-годишен видинчанин, са били задържани снощи в ареста на РУ-Видин за извършен грабеж, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. Сигналът за посегателството постъпил към 20 часа на тел.112. Час по-рано три лица проникнали в дома на 82-годишна жителка на Новоселци и отправяйки заплахи отнели 20 лева, зарядно устройство за мобилен телефон и два часовника. Жената не е пострадала. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия полицейските служители установили и задържали криминално проявените автори на деянието. Отнетите вещи били намерени и иззети по надлежния ред. Работата по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 14 януари около 4.45 часа на ул. „Баба Вида“ в областния град полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Пежо“, управляван от 18-годишен от Кула. В колата пътували трима негови съграждани. Единият – 25-годишен, изхвърлил през прозореца плик с бяло прахообразно вещество, реагирало на кокаин при полевия наркотест. Водачът бил тестван с техническо средство за наличие на наркотични вещества, пробата му реагирала положително на кокаин. Той дал и проби за изследване. Двамата били задържани в ареста на РУ-Видин за срок до 24 часа. По случая са образувани две досъдебни производства.

За времето от 5 часа на 14 януари до 5 часа тази сутрин полицейските служители реагирали на 23 сигнала (един от тях за нарушаване на нощната тишина). При осъществяване на контролната си дейност проверили 156 лица и 98 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили 16 акта и 12 фиша.

На 13 януари в 14.26 часа постъпил сигнал за пожар в къща в с. Сланотрън. Пристигналите на адреса два екипа на РСПБЗН-Видин потушили пламъците. Причината – неправилно ползване на отоплителен уред. Огънят унищожил 200 кв.м покривна конструкция, мебели и домашно имущество. Няма пострадали хора. Спасени били близките три сгради. Същия ден огнеборците гасили запалени отпадъци на ул. „Цар Симеон Велики“ в областния град. При пожара няма нанесени материални щети.

На 14 януари екип на РСПБЗН-Видин е гасил запалени отпадъци в пластмасов контейнер за смет в с. Новоселци. Пламъците унищожили контейнера. В неделя огнеборците реагирали и на сигнал за пожар без материални щети. Екип е гасил запалени отпадъци в контейнер за смет на бул. „Панония“, спасени били паркираните в близост три леки коли.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!