Музеят представи сборник от научна конференция за демографските проблеми

Сборник със статиите и научните доклади от проведената в края на ноември 2023 година научна националната конференция с международно участие „Демографски проблеми през вековете – измерения и перспективи“ беше представен тази вечер в музей „Кръстатата казарма“.

Сборникът се издава от Регионален исторически музей – Видин с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Събитието беше открито от д-р Христина Кирилова, директор на Видинския музей, която специално благодари на институциите за подкрепата и лично на д-р Сашка Бизеранова, организатор на конференцията и съставител на сборника.

Проф. д-р Димитър Симеонов от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, научен ръководител на конференцията и научен редактор на сборника, запозна накратко присъстващите с включените в изданието доклади.



Ани Арутюнян, заместник областен управител, поздрави авторите на научните доклади и ръководството на Музея, като им пожела да продължат научната дейност.

В сборника „Демографски проблеми през вековете – измерения и перспективи“ с доклади участват учени от научни институти, университети и музеи от София, Видин, Велико Търново, Пловдив, Враца, Стара Загора и Зайчар, Република Сърбия. От Регионален исторически музей – Видин със свои научни трудове се представят д-р Сашка Бизеранова, Полина Петрова и Калин Виденов.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!