Започнаха прегледите в социално-здравните кабинети в община Видин

Първите прегледи започнаха от село Градец, съобщиха от Пресцентъра на община Видин. Медицински фелдшер, по график, ще консултира и извършва манипулации – като мерене на кръвно налягане и кръвна захар, поставяне на инжекции по лекарско предписание и други. Тези, които желаят да ползват различни социални услуги, предлагани от Общинското предприятие „Социални дейности“, могат да се информират в кабинетите за механизма „Лична помощ“, „Асистентска подкрепа“, проект „Топъл обяд“, общинската дейност „Домашен социален патронаж“ и други над 20 услуги, които функционират в Община Видин.

Кметът на Градец Илия Томов изказа благодарност на ръководството на Общината за разкриването на кабинета и сподели, че жителите в населеното място проявяват голям интерес към предлаганата безплатна медицинска услуга.

През изминалия мандат на д-р Цветан Ценков бяха изградени социално-здравни кабинети с необходимото оборудване в над 30 населени места в Община Видин. Те имат за цел да подкрепят възрастните хора, като им предоставят безплатни медицински прегледи.

В новата управленска програма на кмета са заложени редица мерки по отношение на здравната и социална политика като по този начин Община Видин надгражда и изпълнява един от важните ангажименти към своите жители. В социално-здравните кабинети възрастните хора могат да разчитат на специализирани грижи и ще подобрят качеството си на живот.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!