Иманяри в Рациария

На 3 април в полицията е постъпил сигнал за установени нерегламентирани изкопни дейности в зоната на Античен град „Рациария“ в землището на с. Арчар, вдясно от пътя в посока с. Държаница, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Работата на разследващите по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство по описа на РУ-Видин за престъпление по чл.277а от Наказателния кодекс.

За времето от 5 часа на 3 април до 5 часа тази сутрин полицейските служители реагирали на 19 сигнала (един от тях за нарушаване на нощната тишина). При осъществяване на контролната си дейност проверили 305 лица и 233 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили 27 акта и 63 фиша.

Продължават специализираните полицейски операции с участието на жандармерията на територията на област Видин. На 3 април служители на РУ-Белоградчик и три екипа на жандармерията извършваха контролни и превантивни действия в села от четирите общини, обслужвани от районното управление. Акцията имаше за цел противодействие на конвенционалната престъпност, профилактиране на активния криминален контингент, подобряване на обстановката по безопасност на движението и осигуряване на полицейско присъствие в малки и отдалечени населени места. Екипите провериха 115 моторни превозни средства и 150 лица. За констатираните нарушения по Закона за движението по пътищата съставиха два акта и 10 фиша. В частен имот в с. Ружинци установиха дърва без контролна горска марка и на стопанката съставиха акт по Закона за горите. По случая е заведена преписка. При проверка на частен адрес в с. Воднянци констатираха неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа и създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. По случая е образувано досъдебно производство. В хода на операцията полицейските служители съставиха и два предупредителни протокола по чл.65 от ЗМВР.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!