Издирван с шенгенска заповед задържан в Гомотарци

На 11 април, в условията на неотложност, криминалисти от РУ-Кула предприели претърсване на частен адрес в градчето, обитаван от 35-годишен. Там открили и иззели седем кутии „Ривотрил“, съдържащи общо 206 таблетки. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Разследването по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.2 от Наказателния кодекс, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.

На 11 април служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Видин установили и задържали с полицейска мярка за срок до 24 часа 39-годишен мъж от с. Гомотарци. Той е обявен за издирване в шенгенската информационна система (ШИС) в изпълнение на европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от властите в Австрия. Същия ден, с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура–Видин мярката за задържане е удължена за срок до 72 часа и мъжът е приведен в следствения арест.

На 11 април служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР-Видин и РУ-Белоградчик предприели проверки по линия „Акцизи“ в с. Бело поле. На два адреса полицаите установили и иззели общо 2.700 кг нарязан тютюн и 77 саморъчно свити цигари без бандерол. На двама местни жители съставили актове по Закона за акцизите и данъчните складове. По случаите са заведени преписки.

На 11 април около 1.00 часа при обход в района на гр. Димово полицейски служители спрели за проверка товарен автомобил „Уаз“ с видинска регистрация, управляван от 20-годишен жител на градчето. В превозното средство установили дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. На мъжа съставили акт по Закона за горите. По случая в РУ-Белоградчик е заведена преписка.

За времето от 5 часа на 11 април до 5 часа тази сутрин полицейските служители реагирали на 11 сигнала (един от тях за нарушаване на нощната тишина). При осъществяване на контролната си дейност проверили 202 лица и 123 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили 18 акта и 66 фиша.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!