Братя с канабис

Близо 203 грама сух канабис са иззели служители на РУ-Видин. По случая били задържани двама братя от областния град – на 17 и 21-години, съобщиха от Пресцентъра на МВР в града. Вчера, около 18 часа пред жилищен блок в к-с „Крум Бъчваров,“ униформени спрели за проверка двамата видинчани. В раницата на непълнолетния открили вакуумиран найлонов плик със 138 грама зелена суха листна маса. При полевия наркотест тревата реагирала на канабис. В условията на неотложност криминалисти извършили претърсване в жилището им и оттам иззели още 64.23 грама сух канабис. Момчетата били задържани за срок до 24 часа и приведени в ареста на районното управление. Разследването по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

На 19 април в полицията постъпил сигнал за нерегламентирани изкопни дейности в двор на частен имот в с Арчар, попадащ в зоната на Античен град „Рациария“. При огледа на местопроизшествието разследващите установили глинени предмети и инструментите, ползвани за разкопките – три лопати и кирка. Случаят е докладван в Окръжна прокуратура – Видин. 42-годишният собственик на имота е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Разследването по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство по чл.277а, ал.3 от Наказателния кодекс.

46-годишен столичанин, шофирал личния си лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 20 април, около 23 часа в с. Дреновец, униформени спрели за проверка „Ауди“ със софийска регистрация. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 2.09 промила. Той дал и кръвна проба за изследване във филиала за спешна медицинска помощ в Белоградчик. Превозното средство било иззето по надлежния ред и репатрирано за съхранение в база на МВР във Видин. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

47-годишен от с. Кутово, шофирал личния си лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 19 април, около 21.35 часа в селото, униформени спрели за проверка „Мазда“ с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 1.30 промила. Той дал и кръвна проба за изследване в ЦСМП-Видин. Превозното средство било иззето по надлежния ред и репатрирано за съхранение в база на МВР в областния град. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

На 19 април, след постъпил сигнал в 15.22 часа, екип на РСПБЗН-Кула е гасил запалени сухи треви в с. Гара Срацимир. При пожара няма нанесени материални щети, спасени били две сгради, 20 кошера и лозов масив.

На 20 април, след постъпил сигнал в 20.24 часа, два екипа на РСПБЗН-Кула гасили пожар в землището на с. Киреево. Пламъците унищожили насаждения с мискантус (слонска трева). Причината за пожара е в процес на установяване. Спасени били компресорна станция и фургон.

На 20 април, след постъпил сигнал в 20.24 часа, два екипа на РСПБЗН-Кула гасили пожар в землището на с. Киреево. Пламъците унищожили насаждения с мискантус (слонска трева). Причината за пожара е в процес на установяване. Спасени били компресорна станция и фургон.

На 21 април в 14.57 часа постъпил сигнал за пожар в апартамент във видинския к-с „Химик“. Пристигналите на адреса два екипа на пожарната служба не са констатирали горене в апартамента. Изяснено било, че 14-годишно момиче забравило съд с нагорещено олио на котлон и решило да го залее с вода. Заливането предизвикало взрив на газовата бутилка, в резултат на който била избита дограма на стая. Пострадалата – с изгаряния на ръката, била предадена на екип на ЦСМП-Видин.

Снимка: Пресцентър МВР – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!