Сряда, 13 Ноември 2019
 

Дипломатическа разходка под Дунав мост Видин-Калафат, 13.09.2012

   Представители от десет посолства в България посетиха строежа на втория мост в българския участък на Дунав. За първи път дипломатите пътуваха с шлеп, за да разгледат моста преди неговото окончателно завършване.

Повод за присъствието на посланиците и придружаващите ги лица бе проведената  в града конференция на тема: „Видин – перспективи за устойчиво развитие на региона”, в която взеха участие: министър Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма”,  ръководствата на Национална компания  индустриални зони” ЕАД, АЕЦ „Козлодуй” и „Свободна зона” – Видин, инж. Цветан Асенов,  управител на област Видин, Герго Гергов, кмет на Видин и др.

Инж. Алберго Бергара, управител на проекта „Дунав мост Видин-Калафат” от страна на Изпълнителя – FCC Conctruccion, и инж. Хулио Руис, зам.-управител, запознаха гостите с напредъка на строителството на моста и основните дейности по изграждането му.

Измежду присъстващите бяха представители от дипломатическите мисии в България на: Чехия, Германия, Русия, Словакия, Белгия, Виетнам, Израел, Австрия, Румъния и Сърбия.

 
EU
44671