Сряда, 13 Ноември 2019
 

Министър-председателят видя Дунав мост Видин-Калафат от въздух и суша, 15.05.2011

  Ръководният екип на FCC  Construccion, изпълнител на проекта „Дунав мост Видин-Калафат”, бе домакинна специалната неделна визита на министър-председателя на Република България Бойко Борисов, придружаван от генералния директор на генералната дирекция "Регионална политика" на Европейската комисия Дирк Анер, който е на двудневно работно посещение в страната.  
   Премиерът, заедно с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и   министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев и придружаващите ги гости, бяха запознати с хода на изпълнението на Проекта от зам.-министъра на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.
   С особено задоволство, след видяното от правителствения хеликоптер и на място в производстената база на FCC  Construccion и  работната площадка, където се изгражда моста, Дирк Анер сподели: ”Това е много красива част на България и този мост, заедно с инфраструктурните проекти, за които бях информиран, ще дадат голям тласък за икономическото и социално развитие на региона.”
   Премиерът Борисов и придружаващите го лица имаха възможност да наблюдават част от производствения процес в момент на транспортиране с кран-карелон на един от големите сегменти за връхната конструкция на моста в плавателния участък на Дунав. Инж. Симеон Евтимов, ръководител на Звеното  за управление на Проекта, и  инж. Алберто Бергара, ръководител  на Проекта, запозн аха гостите с част от технологичния процес и хода на изпълнението на проекта „Дунав мост Видин-Калафат”.

„Убеден съм, че когато направим този мост и четирилентовия път от София до Видин, ще се върнат и хората, и бизнесът, и интересът към Северозападна България!” – каза на тръгване Борисов.
 
EU
44689