Сряда, 13 Ноември 2019
 

„Трябват ни още мостове!”, 26.08.2010

    Това бяха заключителните думи на министъра по управление на европейските фондове Томислав Дончев, който посети днес обектите от проекта „Дунав мост Видин-Калафат”, придружен от зам.-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

   Повод за министерската визита е писмо от Европейската комисия, получено в средата на август, в което категорично се изисква да бъде упоменат начина за решаване на проблема  със земните насипи за обектите от прилежащата инфраструктура към мост Видин-Калафат, тъй като в края на м. септември българското правителство трябва да поиска разрешение от Европейската комисия за модификация на меморандума.

   Гостите се срещнаха и разговаряха с мениджърския екип на FCC Construccion – Изпълнител на проекта – инж. Алберто Бергара и неговите заместници – инж. Хулио Руис и инж. Рафаел Уерга.

   Дончев и Московски с особен интерес наблюдаваха етап от работата по монтажа на защитните елементи  при стълб РВ9 в плавателната част на Дунав, както и инсталацията за производство на сегменти за моста в Безмитна зона.

 
EU
44672