Цигари, пушка и патрон

46-годишен жител на Белоградчик е задържан за срок до 24 часа, след като служителите на реда открили в автомобила му 20 000 къса цигари без бандерол, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.

Полицейските действия били предприети вчера при специализирана операция, проведена от служители на РУ-Белоградчик и колегите им от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция.

Около 19.30 часа в село Ружинци униформени спрели за проверка товарен автомобил „Опел Мовано“ с видинска регистрация, управляван от 46-годишен водач. В превозното средство пътувала и 45-годишна жена от Белоградчик. В автомобила служителите на реда установили и иззели 500 кутии „Karelia“ и 500 кутии “Raquel slims“ без български акцизен бандерол. При последвалото претърсване в имот в градчето, обитаван от мъжа и жената, криминалисти открили и иззели пистолет „Екол“, пушка с дървен приклад и патрон. От борса за строителни материали в Белоградчик, стопанисвана от мъжа, разследващите иззели плик с нарязан тютюн без бандерол и около 10 кг обгорели медни проводници. Случаят е докладван в прокуратурата. Разследването продължава, в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

error: Content is protected !!