Министър Нинова: Възстановяваме и модернизираме индустриалната зона на Видин

Възстановяваме и модернизираме индустриалната зона Видин. Инвестициите и развитието на производство тук е ключово за Северозападна България. Това каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията във Видин, където посети индустриалната зона. Тя е разположена на брега на Дунав, в непосредствена близост до Румъния и Дунав мост Видин-Калафат, както и на 30 км от ГКПП със Сърбия.

„Географското положение благоприятства бързи транспортни връзки с Европа. Част от инфраструктурата на зоната е изградена през 1991г . Години безхаберие са я амортизирали. Изготвихме мащабен план за нейната модернизация, ремонт и изграждане на нова пътна, водна и електрическа инфраструктура“, каза още министър Нинова.

„Към зоната има интерес от немски инвеститори, които търсят място за фабрика за производство на части за автомобили, сградна и отоплителна техника, спортни лодки. В разговори сме с Министерството на земеделието – да разширим зоната с два терена, които са публична държавна собственост. Финансирането може да се направи по два начина: или от средства по Плана за възстановяване и устойчивост, или от оперативните програми“, подчерта вицепремиерът.

Нинова акцентира на това, че за пръв път правителство на България договаря половината от парите по всички оперативни програми да отидат в Северозапада.

„Ние подготвяме проектите и стартираме възможно най-бързо. Години наред само се констатира колко изоставащ е региона и се демонстрира загриженост. Сега е време да се свърши работа и ние сме готови за това – да се създадат работни места, да има високи доходи за хората, да се върнат младите и районът да се съживи“, заключи министърът.

Снимка: Пресцентър Министерство на икономиката и индустрията

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!