Да пазим детския живот на пътя

Днес сартира акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“. Целта е опазване живота и здравето на децата през летните месеци, съобщи на брифинг днес главен инспектор Владимир Герасимов – началник на сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-Видин. Той уточни, че в хода на акцията полицейските служители ще провеждат активна превантивна и контролна дейност.

До края на текущия месец, в началото и края на всеки учебен ден, полицейски екипи ще осъществяват контрол в районите на детските градини и училищата. Служителите на реда ще следят за правилното пресичане, използването на обезопасителни колани от водачи и пътници, използването на детски обезопасителни системи и недопускане на нарушения, застрашаващи сигурността на децата и техните придружители.

За месеците юли и август са планирани специализирани полицейски операции по безопасност на движението. Акцент при контролната дейност ще бъде поставен върху неправилното движение на пешеходци, велосипедисти, водачи на индивидуални превозни средства и водачи на двуколесни пътни превозни средства (в т.ч. и деца-водачи), управление на МПС от неправоспособни и от употребили алкохол или наркотици.

В проверките по пътищата през летните месеци ще се включат максимален брой служители от униформения полицейски състав на пътна и охранителна полиция. Контрол ще се извършва и в малките населени места на областта с цел недопускане управление на МПС от неправоспособни водачи, в т.ч. малолетни и непълнолетни.

За ограничаване на пътнотранспортния травматизъм през летните месеци – от 15 юни до 14 септември, ще се проведе и традиционната акция „Безопасно лято“.

В дните петък и неделя от 14 до 21 часа, според интензивността на трафика и натовареността на пътните артерии, екипи на пътна и охранителна полиция ще подпомагат движението на моторни превозни средства.

В съботните дни, след 23 часа, в населените места с висока посещаемост на питейни заведения и дискотеки, както и по пътищата между населените места, ще се извършват контролни проверки за ограничаване управлението на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества, от неправоспособни водачи и скорост над допустимата. При констатиране на други нарушения ще се прилага принципа за нулева толерантност спрямо нарушителите. При установяване на водач или пътник, на когото не са връчени електронни фишове, ще се предприемат действия по връчването им на място.

От видинския сектор „Пътна полиция“ апелират към водачите на автомобили да бъдат дисциплинирани и толерантни на пътя, а пешеходците да спазват правилата. Безопасността по пътищата зависи от поведението на всички участници в движението.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!