Нова книга за Видинска епархия

Отец Йордан Василев представи най-новата си книга „Видинската епархия през вековете“ в Белоградчик, ден след представянето й във Видин, съобщиха от Пресслужбата на Общината.

Отец Йордан Василев пише във „Видински Алманах“, представен е в обществения пловдивски живот – „Съвремието в Пловдивския Алманах“, член на Редколегията на вестник „Свободно Слово“. Ставрофорен иконом Йордан Василев е един от най-задълбочените изследователи на документалното наследство на Видинска света митрополия.

Отец Йордан благодари на присъстващите, за това че са отделили от времето си, за да дойдат на представянето на книгата му. Той каза, че в нея са показани най-важните моменти от историята на епархията, предадени на език, който да я направи достъпна за всички възрастни. Отец Василев сподели, че не се нуждае от похвали, а всичко, което прави чувства като свое призвание.

В края няколко думи каза и Светлана Кръстева, началник отдел „Държавен архив“ – Видин. Тя сподели, че с Отец Йордан Василев се е запознала през 1999 година. „В новата книга на отец Йордан може да се намери богат извор на информация. Най-ценното е, че в своите дългогодишни търсения той се е докоснал до източници, които или не са толкова популярни или вече са забравени или изчерпани, но благодарение на своята богата библиотека, своето трупане на знания и опит, той добросъвестно е показал коя информация от къде е извлечена. Тази книга ще бъде помощник и за бъдещи изследователи, които тепърва започват да проучват въпроси свързани с българската православна църква. Те преспокойно могат да тръгнат от нея, за да продължат със своите проучвания.“ Г-жа Кръстева също така поздрави Отец Йордан и му пожела да не спира да твори.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!