Младите хора – съкровище на човечеството

На днешната дата преди 60 години – 29 март 1963 година, е подписана заповедта за създаването на училището, тогава с името „Техникум по каучук и и пластмаси“ – Видин, днес – Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Във връзка с тази годишнина, днес бяха наградени победителите в националния конкурс „Младежта е съкровището на човечеството“, обявен от училището и беше представена програмата за предстоящите чествания по повод годишнината.

Мариета Георгиева, директор на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, припомни част от историята на училището:

Тя спомена и някои от предстоящите събития, свързани с годишнината на училището – стартиране на подкаст „Студио спомен“, фотоизложба, състезание по моделиране, създаване на филм за Гимназията, велообиколка на Видин, театрална постановка, участие в традиционния поход Козлодуй – Околчица и др.

Нека чуем част от наградените литературни творби.

Денис Тодоров – Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – Видин и неговия много интересен разказ за Петър от Люксембург, който изобретил малко червено хапче, което лекувало нелечими до онзи момент кожни болести… :

Наталия Пеева – Професионална гимназия по екология и биотехнологии“ – София:

Памела Минковска – Професионална гимназия по телекомуникации – София и завършека на нейния чудесен разказ: „Душа ми дай, а не – кухата обвивка…“:

Ето и всички резултати от конкурса „Младежта е съкровището на човечеството“: В категория 8-10 клас за есе победител е Мария – Антония Станимирова Мицканова от 10 клас в ПГИ „Рачо Стоянов“- гр. Дряново. Второто място разделят Валерия Гочева от 10 клас на ПГМ – град Пловдив, и Ивелина Георгиева от 9 клас в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Видин. Заради голямата конкуренция в този жанр са присъдени и две трети места – Десислава Бочукова от ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – град Кърджали, и Йоан Антов от 10 клас на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Видин.

В жанр „Поезия“ класацията е съответно – първо място за Ема Каракашева от 8 клас на Професионална гимназия по телекомуникации – София. На второ място е Виктория Маринова от 10 клас на НФСГ – София. На трето място е Давид Демчов от 9 клас на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Видин.

В жанр „Проза“ се отличиха двама наши ученици – Денис Тодоров и Венцислав Иванов от 10 клас.

Във възрастова група 11 – 12 клас в жанр „Есе“ на пъров място е Мария Арабска от 12 клас на ПГМ – гр. Пловдив. На второ място отново са класирани двама ученици – Ганимир Ризов от 12 клас на ПГИ „Рачо Стоянов“ гр. Дряново, и Вивиан Петрова от 11 клас на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Видин, присъдени са и две трети места – Милослава Михайлова от 11 клас на ПГТ – Русе и Кристиан Георгиев 11 клас на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Видин.

В жанр „Поезия“ съответно на първо и второ място са класирани Наталия Пеева от 12 клас на ПГЕБ – София, и Пея Карова от 12 клас на МГ „Акад. Кирил Попов“ – гр. Пловдив.

В жанр „Проза“ безспорен фаворит е Памела Минковска от 12 клас на Професионална гимназия по телекомуникации – София.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!