Безобразие в Дунавци, граничещо с Наказателния кодекс

Областният управител Иво Атанасов, в свое участие в предаване на местната кабелна телевизия, говори за нередности, допускани от общинските администрации, като се спира на една фрапираща, касаеща Община Видин и Кметство Дунавци. За какво става дума?

За спешни и неотложни аварийно-възстановителни дейности на улици в Дунавци след наводнението, Община Видин иска от държавата близо 16 милиона лева! Или по-точно – 15 873 541,38 лева!

Съгласно Правилника за организация и дейността на междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, кметовете са длъжни да изпратят копия от исканията до съответния областен управител за становище по целесъобразност. Такова искане Община Видин не е изпратила до Областния управител на област Видин – нито до предишния Огнян Асенов, нито до сегашния Иво Атанасов. След сигнал от Министерски съвет, Атанасов разбира, че се касае за изкърпване на асфалтова настилка на 30 улици с обща площ 42 000 кв. метра; изваждане на бордюри – за над 20 000 кв. м. и др.

Според Областния управител, това е „подигравка към гражданите на цялата видинска община“. Защото, когато сегашният областен управител Иво Атанасов отива на място да провери за какво става дума, разбира, че засегната от наводнението е главно една улица… А с тези 16 милиона лева, според него, могат да се асфалтират почти всички улици във Видинска община… Според него, това е „безобразие, граничещо с определени текстове от Наказателния кодекс“.

И още нещо споделя Областният управител – кмет на Дунавци е Димчо Скорчев, контактно лице от Община Видин е неговият син Светослав Скорчев. Това, според Атанасов, е конфликт на интереси и той ще сезира когото трябва. Прокуратурата също се е самосезирала за случая.

В края на мандата на този кметски екип какви „неща“ се случват…

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!