„Справедливост за Видин“ откри офис в къщата на Боян Чонос

Със заявка за участие в предстоящите избори за местна власт, групата „Справедливост за Видин“ откри своя офис в емблематичната видинска къща.

2 DSCN8715

Димитър Велков, председател на групата общински съветници с това име, които преди около година напуснаха БСП в знак на несъгласие с политиката на националното ръководство, направи кратък отчет на дейността на общинските съветници.Той припомни на присъстващите как се е стигнало до създаването на групата общински съветници от „Справедливост за Видин“:

„На 29 октомври 2019 г. като водач на листата на коалиция „БСП за България“ поех ясни и конкретни ангажименти към вас. Ангажименти, които могат да се реализират, когато една партия или коалиция е на власт. Вотът на избирателите преди четири години ни отреди мястото на опозиция. Въпреки че можехме да влезем в управлението, отказахме участие в задкулисни договорки, каквито ни бяха предлагани нееднократно: от сформирането на Общинския съвет през ноември 2019 г. до последните месеци от изтичащия мандат.

Съображенията ни за това бяха принципни, въпреки желанието на част от колегите от БСП да се включим негласно в управляващото мнозинство около кмета д-р Цветан Ценков – местната коалиция СДС (НДСВ, Нова алтернатива, ЗНС, БЗНС, БДСР), ГЕРБ, ДПС, Атака. Ние отказахме да участваме в порочния бизнес модел на управление на Община Видин, в който едни и същи лица повече от 20 години са на власт и чиито резултати са задълбочаване на демографската, икономическата и социалната криза.

Нашата политика е последователна и не сме я променяли според конюнктурни съображения, временни сглобки или частни интереси. Това е и една от причините преди една година да напуснем БСП – не само поради обезличаването на идейната идентичност, подмяната на ценностите и превръщането на партията в говорител и защитник на бизнеса, което се случи на национално ниво, но и поради натиска, който ни бе оказван, за съглашателска политика с десницата на местно ниво. Като група общински съветници, обединени около желанието ни за „Справедливост за Видин“, останахме верни на принципната си позиция и на разбирането ни за морал и почтеност в политиката.“

3 DSCN8716
4 DSCN8721
5 DSCN8723
6 DSCN8725

Специален гост на откриването беше Михаил Миков, бивш председател на Народното събрание. Освен че припомни кой е Боян Чонос, той призова хората да гласуват:

7 DSCN8727

Димитър Велков отговори на журналистически въпроси дали „Справедливост за Видин“ ще участва на местните избори:

DSCN8733 DSCN8734

Клубът се помещава в къщата на Боян Чонос – студентът по право в Софийския университет, който на 22 години е обесен заради идеите си през 1943 г. Димитър Велков обясни, че клубът ще е място за срещи, дискусии и културни събития и в него са добре дошли всички.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!