Областно учение на Единната спасителна система при ПТП

Темата на тазгодишното практическо занятие, което се проведе на Международния път Е-79 (неизползван участък до „Видахим“ АД), беше „Осигуряване на ефективно и адекватно реагиране на компетентните органи при получаване на сигнал за пътнотранспортно произшествие с пострадали“. В демонстрацията се включиха пожарникари от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, представители на Сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР – Видин, медици от Центъра за спешна медицинска помощ, доброволци от БЧК, общински служители, както и представители на Областното пътно управление в града, съобщиха от Пресцентъра на Областна администация.

По време на учението беше разигран сигнал за възникнала катастрофа между товарен автомобил и пътнически бус, който превозва 7 работници в района на Южна промишлена зона. В следствие на инцидента има 4-ма ранени, двама от които тежко. Произшествието предизвиква задръстване на платното за движение на главния път.

Провеждането на учението премина при спазване на изискванията за безопасност и здраве, като преди това бе проведена щабна тренировка и инструктаж. Целта на практическото проиграване на действията бе подобряване взаимодействието и координацията между органите за управление при ПТП с пострадали.

Пълномащабното учение, което е част от Годишната план-програма за безопасност на движението по пътищата на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в област Видин, се проведе съгласно утвърдения план от областния управител Иво Атанасов за провеждане на учение на съставните части на Единната спасителна система, представен от зам.-областния управител Ани Арутюнян.

Снимки: Пресцентър Областна администрация – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!