Мерки за ограничаване трафика по път Е-79 обсъдиха в Областна администрация Видин

След моята публикация за транспортния блокаж при Видин, областната управа в града реагира светкавично и организира среща със заинтересованите страни. В нея частваха: областният управител Иво Атанасов, заместник областният управител Ани Арутюнян, представители на ОД на МВР, Гранично полицейско управление, Сектор „Пътна полиция“, видинския отдел на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и управата на Дунав мост Видин – Калафат, съобщиха от Пресцентъра на институцията. Присъстващите обсъдиха въпроси, свързани с организацията на движението към Румъния, както и намаляване предпоставките за пътни транспортни произшествия. На срещата стана ясно, че трафикът към граничните контролно-пропускателните пунктове Връшка чука и Брегово също е увеличен, а между селата Димово и Бела има четири участъка с концентрация на пътни инциденти.

Заинтересованите страни изразиха единодушното си мнение, че причините за проблема с опашките с тежкотоварни автомобили са комплексни. Решение в дългосрочен план би било изграждането на високоскоростния път до Ботевград, както и разширение на капацитета на ГКПП Видин – Калафат, категорични бяха участниците в срещата.

По думите на областния управител Иво Атанасов, една от причините за увеличения трафик на тежкотоварни автомобили към Видин е преустановеното ползване на фериботите при Оряхово и Никопол, поради ниското ниво на р. Дунав.

На срещата директорът на ОД на МВР Петър Коцин отбеляза, че служителите на реда осъществяват пропускателен режим, но остава проблемът със спешните случаи.

Началникът на видинския отдел на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ Иван Иванов отбеляза тревожната тенденция ТИР-ове да преминават през града, както и автомобили, превозващи опасни товари, в момент, когато се извършва ремонт на централния булевард „Панония“.

Областна администрация Видин търси варианти за справяне с проблема, който от години не намира своето решение, за да опази живота и здравето на всички жители на видинска област. Областният управител се ангажира да постави въпроса пред министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и транспортния министър Георги Гвоздейков на среща в София, още днес.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!