Първа кметска пресконференция

Кметът на Видин д-р Цветан Ценков и неговите заместници дадоха първа за тази година пресконференция. Дискутирани бяха текущи теми и бъдещи проекти, които да допринесат Видин да се превърне в модерен и привлекателен туристически център, с модерно видеонаблюдение в два центъра – МВР и Общината и ТИР-ове, които ще минават по новоизграден път до Редута, а не – през града. И обеща всичко да бъде завършено в този мандат, а не – някога:





Десислава Тодорова, зам.-кмет „Европейски политики и инвестиции“ в Общината, разказа подробно за одобрените проекти:



Може би най-големите постижения са одобрените проекти за реставрация на крепостта „Баба Вида“ и емблематичната сграда на площад „Бдинци“, подарена на Общината от Тома Лозанов:

Какво се случва с проекта за климатиците?

Найден Йонов, назначен преди две седмици, е новият заместник-кмет по устройство на територията и развитие на инфраструктурата, който допълни подробности за част от строителните проекти:

На пресконференцията стана ясно, че Общината изгражда специално звено за инвеститорски контрол, което ще наблюдава изпълнението на проектите. Заради ниските температури преди около седмица, част от изградената инфраструктура на пешеходната зона от Младежкия дом до Спортната зала е дефектирала, за което Найден Йонов лично е подписал протокола тя да бъде възстановена за сметка на Изпълнителя.

Борислава Борисова, зам.-кмет по хуманитарни дейности и социална политика в Общината вече трети мандат, разказа накратко за тези дейности:

На пресконференцията се разбра, че ще бъдат освободени от общинската администрация всички служители, навършили пенсионна възраст, че ще бъде назначен още един нов зам.-кмет, чието име не беше оповестено, и че няма да има ново увеличение на местните данъци и такси.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!