Задържан с арсенал във Видин

54-годишен, криминално проявен видинчанин, е бил задържан вчера в полицейския арест за незаконно притежание на оръжия, боеприпаси и наркотици, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. В условията на неотложност разследващите предприели претърсване в къща в областния град, обитавана от мъжа. Там установили и иззели два пистолета, други четири в разглобено състояние и 267 различни по вид и калибър боеприпаси. Мъжът не е представил разрешително за притежание и съхранение. На адреса полицаите открили и 24.88 грама суха растителна маса, реагирала на марихуана при полевия наркотест. Разследването по случая продължава в рамките на образувано в РУ-Видин досъдебно производство за престъпления по чл.339, ал.1 и чл.354а, ал.3 от Наказателния кодекс.

Общо пет кубика немаркирани дърва установили вчера служители на РУ-Видин при проверки на три адреса в кв. „Нов път“. На стопаните съставили актове по Закона за горите. По случаите са образувани приписки по чл.235 от Наказателния кодекс.

За времето от 5 часа на 18 януари до 5 часа тази сутрин полицейските служители реагирали на 23 сигнала (един от тях за нарушаване на нощната тишина). При осъществяване на контролната си дейност проверили 356 лица и 218 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили 39 акта и 82 фиша.

На 18 декември, след постъпил сигнал в 11.34 часа, екип на РСПБЗН-Белоградчик е потушил пожар в стая на къща в с. Дражинци. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Пламъците унищожили домашно имущество и опушили около 40 кв.м стени. Жилищната сграда била спасена.

През вчерашния ден огнеборците реагирали и на един сигнал за пожар без материални щети. Екип е гасил запалени отпадъци в метален контейнер за смет във видинския к-с „Химик“.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!