Бабинден в Oтделението по акушерство и гинекология във Видин

В Деня на родилната помощ – 21 януари, отдаваме почит на акушерките и лекарите, които помагат за появата на новия живот. С хоро под звуците на Градския духов оркестър започна празникът, посветен на Бабинден, в АГО на видинската болница „Света Петка“, съобщиха от Пресцентъра на Община Видин.

Поздрави по случай празника поднесоха институции. Сред присъстващите бяха секретарят на Община Видин Емилиян Енчев и заместник областният управител Ани Арутюнян. Енчев поднесе поздравителен адрес от името на кмета д-р Цветан Ценков: „Използвам възможността да Ви благодаря за всеотдайната работа и усилията, които влагате при упражняване на Вашата благородна професия! А наградата за Вашия труд е чаканият първи детски плач и сълзите от радост при първата среща на майка и рожба“.

В Отделението беше отслужен водосвет, а след това беше извършен ритуалът „измиване на ръце“.

В знак на уважение към благородния труд на служителите в Отделението, Община Видин връчи 500 лв. и кошница цветя на началника на АГО д-р Юрка Атанасова.

От началото на годината във видинската болница са родени шест бебета.

Поздравления от кмета на Видин д-р Ценков по повод Деня на родилната помощ получиха и акушерките към звено „Детско и училищно здравеопазване“.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!