Как в Будапеща събират едрогабаритните отпадъци

Днес, по традиция на практиката от десетилетия, започна сметоизвозването на едрогабаритни отпадъци в XXI-ви район на унгарската столица. Актуална и точна информация за точните райони, начина на изхвърляне и отпадъците, които могат да се изхвърлят, може да се намери на сайта на FKF, съобщават от фирмата.

Всяка година населението на Будапеща може да използва годишната безплатна услуга за сметоизвозване на FKF, в рамките на която хората имат възможност да се отърват от едрогабаритните битови отпадъци. FKF определя часовете за събиране на боклука в консултация с районните общини, като взема предвид официалните празници. В районите, разделени на райони, извозването на споменатите отпадъци се извършва концентрирано, в деня след поставянето, като по този начин бързо се елиминират всякакви пречки в обществените зони.

По време на събирането на боклука пред къщата могат да се поставят само едрогабаритни битови отпадъци (напр. износени мебели, спално бельо, килими). Те трябва да бъдат поставени на обществено място пред жилищната сграда, лесно достъпно за сметосъбиращи автомобили, така че да не пречат на движението на пешеходци и автомобили. Никой не трябва да поставя отпадъци по пътя, велосипедната алея или зелената площ. Отпадъците могат да се поставят само след 18:00 часа в деня, посочен в официалното информационно писмо и на картата, налична в таблицата за поставяне на отпадъци за дадения адрес.

FKF уведомява засегнатото население предварително, писмено, за точната дата и начина на подготовка на сметищата. Периодът за извозване на боклука, посочен на уебсайта, е времевият интервал за извозване на боклука за целия квартал, жителите могат да се информират за точния час за всеки имот от бюлетина, изпратен до техните пощенски кутии, както и от картата, която може да се отвори от постоянно актуализирана таблица .

След извозването на отпадъците , ФКФ почиства и пътното платно , но в същото време почистването на площта пред имота и тротоарната част е задължение на собственика, оператора и ползвателя на имота.

Докато трае изнасянето на ненужните вещи и тяхното извозване, по-бедни хора могат да вземат от там нужни неща. Никой от тях, обаче, не изхвърля нищо на уличното платно или в зелените площи.

Снимки: FKF

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!