Боеприпаси в кола на мъж от Белоградчик

27-годишен видинчанин е бил задържан в полицейския арест за притежание на наркотично вещество. На 9 февруари, около 16.45 часа в района на кръстовището на улиците „Незабравка“ и „Иглика“, униформени спрели за проверка мъжа и от него иззели топче с 0.5 грама зелена суха растителна маса с вид и мирис на канабис. По случая в РУ-Видин е заведена преписка по чл.354а от Наказателния кодекс, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.

На 9 февруари около 12 часа на главен път Е-79, в района на разклона за гр. Грамада, полицейски екип спрял за проверка лек автомобил „БМВ“, шофиран от 31-годишен от гр. Белоградчик. На задната седалка униформените установили две кутии с боеприпаси, за които водачът не е представил надлежното разрешение. В условията на неотложност разследващи извършили претърсване в колата и иззели 40 боеприпаса калибър 300 „Уинчестър Магнум”. По случая в РУ-Кула е образувано досъдебно производство по чл.339, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 9 февруари в 10.45 часа в с. Дреновец полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Рено Меган“, шофиран от 52-годишен от с. Тополовец. При тестване с дрегер пробата му отчела наличие на алкохол 0.68 промила. Извършената справка установила, че мъжът е осъден, с влязла в сила присъда за престъпление по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс. Той е дал е и кръвна проба за изследване във филиала за спешна медицинска помощ в Белоградчик. Колата била иззета с протокол за доброволно предаване. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство по чл.343б, ал.2 от Наказателния кодекс.

На 9 февруари в 17.12 часа на тел.112 постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие във Видин. 39-годишен водач на лек автомобил „Ауди“, движейки се по ул. „Гео Милев“, на кръстовището с ул. „Димитър Хранов“ не е спазил дистанция и ударил движещия се пред него и намаляващ скоростта да завие надясно лек автомобил „Рено Меган“, управляван от 57-годишен водач. При тестване с дрегер пробата на 39-годишния била отрицателна. Пробата на 57-годишния отчела 1.23 промила. Той дал и кръвна проба за изследване в ЦСМП-Видин. Бил е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

37-годишен е бил задържан в ареста на РУ-Видин за хулиганство. На 11 февруари около 02.45 полицейски служители реагирали на сигнал за възникнал скандал на адрес в к-с „Бонония“. При проверката на място, на площадка пред апартамент, мъжът във видимо нетрезво състояние отправил обиди, ругатни и неприлични жестове към униформените и налитал на бой. Той бил задържан и приведен в ареста за срок до 24 часа. Разследването по случая продължава, по случая е образувано досъдебно производство по чл.325, ал.2 от Наказателния кодекс.

В събота огнеборците реагирали на шест сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви и храсти във Видин и в землищата на Слана бара, Раковица, Дреновец и Димово.

В неделя, към 22.42 часа постъпил сигнал за запален контейнер на ул. „Отец Паисий“ в областния град. Огнеборците потушили пламъците, които унищожили пластмасов контейнер за смет. През деня екипите реагирали на четири сигнала за пожари без материални щети – огнеборците гасили запалени отпадъци и сухи треви в землищата на Старопатица, Брегово, Косово и Гара Орешец.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!