Бус в Белоградчик прегази човек

23-годишен видинчанин, шофирал личния си лек автомобил след употреба на алкохол и под въздействието на наркотично вещество, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. На 26 февруари около 1.15 часа на ул. „Цар Симеон Велики“ в областния град униформени спрели за проверка „Ауди“ с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на мъжа отчела 1.78 промила, а тестът с техническо средство реагирал положително на амфетамин. Водачът дал и проби за изследване в ЦСМП. Превозното средство било иззето по надлежния ред. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

Вчера, при извършени проверки на два частни адреса в с. Арчар полицейските служители установили общо пет кубика немаркирана акация без документи, доказващи законния й произход. Горски служител съставил на стопаните актове по Закона за горите. В РУ-Видин са заведени две преписки по чл.235 от Наказателния кодекс.

За времето от 5 часа на 26 февруари до 5 часа тази сутрин полицейските служители реагирали на 21 сигнала. При осъществяване на контролната си дейност проверили 282 лица и 189 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили 47 акта и 84 фиша.

На 26 февруари, около 11.50 часа, на тел. 112 постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие на паркинг пред хранителен магазин в гр. Белоградчик. Товарен автомобил – бус „Рено Мастер“ със софийска регистрация, управляван от 33-годишен водач от гр. Криводол, при движение на заден ход за излизане от паркинга блъснал и прегазил 73-годишен пешеходец, местен жител. Пристигналият на мястото медицински екип констатирал смъртта на възрастния мъж. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. При тестване с технически средства пробите на шофьора не са отчели наличие на алкохол и наркотични вещества. Той е бил задържан за срок до 24 часа. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!