След проверките на камиони и автобуси

174 нарушения на скоростните режими от водачи на товарни автомобили са засечени в област Видин при едноседмичната операция по линия на Roadpol, съобщиха от Пресцентъра на МВР в областния град. От 19 до 25 февруари контролните органи извършваха засилени проверки на товарни автомобили и автобуси във всички страни – членки на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ – Roadpol.

В хода на операцията по пътищата в област Видин екипите проверили 221 товарни автомобили и установили четири случая на техническа неизправност, два случая на претоварване и един – на неукрепен товар. Констатирани били 12 нарушения, свързани с нередовни документи на водачи, четирима шофирали без поставен обезопасителен колан. От понеделник до неделя с автоматизирани технически средства били засечени 174 нарушения на скоростните режими от водачи на товарни автомобили.

При проверените в хода на операцията 29 автобуса контролните органи не са констатирали нарушения.

В календара на Roadpol проверките, фокусирани върху товарните автомобили и автобусите, са заложени три пъти годишно. Причината – при възникване на тежък пътен инцидент с участие на този вид МПС последиците са значително по-тежки, а пострадалите – повече, в сравнение с останалите тежки катастрофи.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!