Две катастрофи

56-годишен от с. Гара Орешец, шофирал личния си лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест. На 3 март, около 10.10 часа, в гр. Димово униформени спрели за проверка „Фолксваген Поло“ с видинска регистрация, съобщиха от Пресценъра на МВР във Видин. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 1.72 промила. Мъжът отказал да даде кръвна проба за изследване. Превозното средство било иззето по надлежния ред. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

30-годишен от гр. Монтана, управлявал товарен автомобил под въздействието на наркотично вещество, е бил задържан в полицейския арест. На 3 март, около 13.35 часа, в района на ТЕЦ-Видин пътни полицаи спрели за проверка „Мерцедес Спринтер“ с прикачено ремарке. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на опиати. Мъжът дал и проби за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 1 март жител на с. Капитановци сигнализирал в полицията, че противозаконно бил отнет личния му лек автомобил. По данни на тъжителя посегателството е извършено за времето от 18.30 часа на 29 февруари до 10.30 часа на 1 март. Превозното средство е обявено за общодържавно издирване. По случая работи РУ-Видин.

На 2 март в 13 часа на тел.112 постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие – по пътя между селата Арчар и Ботево, без пострадали, с леки материални щети, между товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“, управляван от 22-годишен и лек автомобил „Сузуки“, шофиран от 25-годишен водач. На място пътни полицаи тествали за наличие на алкохол и наркотици двамата водачи. Пробата на 22-годишния видинчанин реагирала положително на амфетамин. Той дал и проби за медицинско изследване. Задържан е бил в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 март в 16.40 часа на тел.112 постъпил сигнал за катастрофа на ул. „Цар Александър II“ в областния град между лек автомобил „БМВ“, шофиран от 73-годишен видинчанин и мотоциклет „Кавазаки“, управляван от 34-годишен от с. Иново. Мотоциклетистът е бил настанен за лечение във видинската болница. При тестване с технически средства пробите му не са отчели наличие на алкохол и наркотични вещества. Шофьорът на лекия автомобил също бил тестван. Дрегерът не е отчел наличие на алкохол, а тестът с техническо средство реагирал положително на амфетамин. Той дал и проби за медицинско изследване в ЦСМП. Задържан е бил с полицейска мярка за срок до 24 часа. При огледа на местопроизшествието разследващите установили, че водачът на леката кола предприел маневра „завиване в обратна посока“ в нарушение на ясно видима хоризонтална надлъжна маркировка – двойна непрекъсната осева линия, и отнел предимство на насрещно движещия се мотоциклетист. Мотоциклетът се е ударил в задната дясна част на колата, а водачът му паднал на асфалта. Лекият автомобил е иззет по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

На 1 март огнеборците реагирали на три сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени отпадъци в ж.к. „Баба Тонка“ и ж.к. „Георги Бенковски“ в областния град и запален комин на жилищен блок в гр. Кула. На 2 март екип на РСПБЗН-Видин е обезопасил запален комин на жилищен блок в ж.к. „Гео Милев“. При пожара няма нанесени материални щети. На 3 март, след постъпил сигнал в 2.00 часа, екип е гасил запалени отпадъци в пластмасов контейнер за смет на ул. „Бдин“ в областния град. Пламъците унищожили контейнера. Причината – небрежност при боравене с открит огън.

В 3.11 часа постъпил сигнал за пожар в необитаема къща на ул. „Пазарска“ в гр. Димово. Пламъците унищожили мебели, техника и опушили стени. Сградата била спасена. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Причината за пожара е в процес на установяване. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство. Същия ден огнеборците гасили запалени отпадъци между селата Сланотрън и Кошава. При пожара няма нанесени материални щети.

На 4 март, след постъпил сигнал в 8.58 часа, огнеборците гасили запалени отпадъци в метален контейнер за смет на бул. „Съединение“ в гр. Белоградчик. При пожара няма нанесени материални щети.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!