Профилактика на женското здраве

На тази тема беше проведената тази вечер среща с д-р Кристиян Йончев, акушер-гинеколог от болница „Шейново“ – София. Събитието е организирано от Жени ГЕРБ – Видин.

Беседата се оказа доста интересна и полезна за всички присъстващи, не само защото докторът разказваше много подредено и увлекателно с чувство за хумор, но и защото засягаше проблемите от женското здраве, валидни за всички.

Д-р Йончев започна с отговор на въпроса: На каква възраст трябва да започне грижата за здравето на жената? И беше категоричен – една година, след като жената започне да води полов живот. Но ако месечният цикъл се появи твърде рано – на 9-10-годишна възраст – също, защото тогава костите престават да растат.

Д-р Йончев разказа за типичните женски болести, част от които повлияни от приеманите хормонални контрацептиви. Като през цялото време на беседата акцентираше върху навременното лечение при папилома вируса, различните видове рак, херпес, ендометриоза. За ваксината против рак на маточната шийка, която болест е второто по честота раково заболяване сред жените между 20 и 45 години в целия свят, той сподели опита в Австралия:

На въпроса дали е задължителна профилактиката на костната плътност, гинекологът отговори:



Една полезна беседа, която организаторите обещаха да не е последна.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!