Лекоатлетически турнир „Дортикум“

Над 250 участници от България, Сърбия и Румъния се включиха в четвъртото издание на турнира, съобщиха от Пресцентъра на Община Видин. Спортното събитие, което е част от програмата на „Видин Рън“ 2024, се проведе на закритата лекоатлетическа писта във Видин. В него се включиха момичета и момчета на възраст от 5 до 15 години. Те се състезаваха в следните дисциплини: 60 метра, скок дължина от място, 60 метра с препятствия, скок височина и скок дължина. Най-атрактивната част от турнира бе щафетно бягане родител с дете.

Наградите на най-добрите лекоатлети бяха връчени от: заместник-кмета на Община Видин Борислава Борисова, президента на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Иван Колев, Антон Бонов от БФЛА и заместник-председателя на Общинския съвет Николай Николов.

Целта на спортното събитие е да популяризира леката атлетика сред подрастващите, да даде възможност за изява на децата и те да бъдат привлечени за целенасочен тренировъчен процес. Турнирът „Дортикум” се организира от спортен клуб „Радуканови”, със съдействието на Община Видин.

Най-мащабното събитие е маратонът „Видин Рън“ в неделя (14 април). Началото е от 10:00 часа пред Община Видин.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!