Засилено полицейско присъствие за Великден

Служителите от отдел „Охранителна полиция“ в областната дирекция, районните управления и пожарните служби във Видин, Белоградчик и Кула създадоха организация за активна превенция, обезпечаване на обществения ред, движението по пътищата и пожарната безопасност в поредицата от празнични и почивни дни, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.

На местата, свързани с масово събиране на хора по време на празничните тържества ще има засилено полицейско присъствие и дежурни екипи на пожарните служби.

През последните седмици огнеборците инспектираха 50 православни храма (църкви, параклиси и манастири) в област Видин. Проверени са пожарогасителите и евакуационните изходи на обектите, няма констатирани нарушения. За да не бъде помрачено Вашето празнично настроение огнеборците припомнят правилата за пожарна безопасност.

За осигуряване на безопасността на движението по пътищата в региона служителите на сектор „Пътна полиция“ – Видин също планират конкретни действия и превантивни мерки. През празничните дни ще има засилени проверки с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътнотранспортни произшествия. В дните и часовите интервали, когато се очаква интензивен трафик, полицейски екипи ще подпомагат и контролират движението. Пътните полицаи ще следят за водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. На 14 април (петък) и 16 април (неделя), на териториите на населените места, в т.ч. и малките населени места, ще се проведат специализирани полицейски операции „Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост“. Техническите средства за контрол на скоростните режими ще се използват в максимална степен, особено в тъмната част на денонощието.

Препоръките на пътните полицаи: Проверете изправността на автомобила; Подгответе се за дълъг път; Планирайте пътуването, но не и времето за пристигане; Проверете за ограничения по маршрута си; Проверете срока на валидност на документите си; Проверете за незаплатени глоби по Закона за движението по пътищата; Шофирайте концентрирано; Запазете спокойствие при попадане в колона; Бъдете отговорен към себе си, семейството си и към останалите на пътя; Бъдете толерантни; При нужда звънете на телефон 112.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!