Кметът Ценков поздрави Йоана Георгиева за спортни успехи

Състезателката на „Бдин 77“ Йоана Георгиева спечели преди броени дни златен медал на 200 метра едноместен каяк и сребърен медал на 500 метра от Световното първенство по кану-каяк за младежи и девойки до 23 години в Аурондзо (Италия). Днес кметът на Видин д-р Цветан Ценков се срещна с нея и треньора й Цветан Иванов. На събитието присъства и заместник-кметът на Общината Борислава Борисова.

„Вие сте гордостта на нашия град. Видин има изключителни спортисти. Надявам се да постигнете още големи резултати. Следващата титла да бъде олимпийски медал“ – заяви д-р Ценков. Той изрази надежда до края на месеца да се проведе редовна сесия на Общинския съвет и да бъде гласувано дарение за младата състезателка, което да подпомогне нейното развитие. Кметът припомни, че в момента по Националния план за възстановяване и устойчивост се подготвя проект за енергийно обновяване на Гребната база. Целта е тя да се превърне в модерно спортно съоръжение. Предвижда се лиманът да бъде почистен и да бъде изградено яхтено пристанище, като по този начин гребците да имат по-лесен достъп до реката.

Д-р Цветан Ценков връчи на Йоана и нейния треньор плакети на Община Видин, грамота и подари рекламни материали.

20-годишното момиче бе обявено за Спортист №1 на Видин за 2022 година. Йоана е европейска шампионка и бронзова медалистка от Световното първенство миналата година. Тя сподели, че чувството да си на върха е уникално, но тези победи изискват много лишения и труд. „Винаги има още много какво да се желае, всичко това обаче си струва, когато се качиш на стълбата и чуеш химна на нашата прекрасна страна“ – каза състезателката. Йоана Георгиева се подготвя за Световното първенство за мъже и жени, което ще се проведе през месец септември в Дуисбург, Германия.

Цветан Иванов, който бе избран за треньор на Видин за 2022 г., изказа благодарност на Община Видин за оказваната финансова подкрепа. Той обяви, че главната цел на Йоана е да спечели квота за Олимпийските игри в Париж през 2024 година.

Снимка: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!