Спокойна е обстановката в област Видин след снощната буря

Няма сериозни материални щети след мощната буря с ураганен вятър, която връхлетя област Видин тази нощ, стана ясно от обобщената информация, подадена от институциите и общинските администрации, съобщиха от Областна администрация в града.

На територията на общините Видин, Белоградчик, Бойница, Брегово, Грамада, Кула, Макреш и Чупрене общинските екипи са отстранявали на терен паднали клони и дървета без нанесени материални щети на сгради и пътна инфраструктура. Частични повреди на покриви на жилищни и общински сгради има на територията на общините Димово, Ново село и Ружинци. Падналите дървета са отстранени с ресурси на общинските администрации.

По данни на Оперативния център Видин на Дирекция „Експлоатация и поддържане “, ЕРМ Запад АД , към 15.00 часа, има множество аварии по електропреносната мрежа – средно и ниско напрежение. С прекъснато електрозахранване са 5 населени места в община Видин. Локални аварии засягащи единични абонати има в различни населени места на територията на общините Видин, Бойница, Димово, Белоградчик, Чупрене и Ружинци. От дружеството информират, че всички налични екипи са на терен и се работи по отстраняване на авариите, като работата ще продължи без прекъсване до възстановяване на електроподаването.

По информация от ВиК ЕООД – Видин без вода са селата Дреновец, Тополовец и Динково, община Ружинци, поради авария на водопровод в с. Дреновец, която в момента се отстранява. С прекъснато електроподаване са помпени станции – Въртоп (захранва селата Въртоп и Гайтанци), Срацимир, Синаговци, Дражинци (захранва селата Дражинци и Бело поле).

Екипи на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“, Областно пътно управление –Видин, сектор „Пътна полиция“ са оказали техническа помощ за отстраняване на паднали клони и дървета, като повечето от сигналите са на територията на община Видин.

Жълт код за локални гръмотевични бури и валежи в област Видин и в Северозападна България е в сила и за днес, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!