Трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 6:00 часа на 21.07.2023г.

Границата с Република Сърбия: Трафикът е интензивен на вход за леки автомобили на ГКПП Калотина. Граничните проверки на ГКПП „Калотина“ се извършват на 6 работни места за влизащи леки коли, което е пълният капацитет на пункта. На „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За да избегнат интензивния трафик, пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“, съобщават от Пресцентъра на МВР.

Границата с Румъния: Трафикът е интензивен на ГКПП “Оряхово“ ,ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“ и ГКПП „Видин“ на изход за товарни автомобили и за леки автомобили на всички пунктове на вход. До 18.08.2023 г. Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31.08.2023 г. през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

Границата с Гърция: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

ГДГП препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.

През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Границата с Република Северна Македония: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Границата с Република Турция: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!