Катастрофа, дрогирани, кражби, пожари

На 26 януари в 19.41 часа на тел.112 постъпил сигнал за катастрофа на главен път Е-79, на около километър преди разклона за с. Макреш. Влекач „Ман“ с прикачено полуремарке на прав участък от пътя бил изпреварен от влекач „Рено“ с прикачено полуремарке. Водач на движещия се в насрещната лента лек автомобил „Субару“ при опит да избегне удар изгубил контрол над превозното средство и се блъснал в Ман-а. Пострадал е шофьорът на леката кола – 59-годишен видинчанин. Мъжът е с фрактури на крайници. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Разследването на случая продължава, в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

48-годишна от с. Средогрив, шофирала личния си автомобил след употреба на алкохол, е била задържана за срок до 24 часа. На 26 януари, на бул. „Съединение“ в гр. Белоградчик, полицейски служители спрели за проверка „Ауди“ с монтанска регистрация. При тестване с дрегер пробата на жената отчела 1.46 промила. Тя е дала и кръвна проба за изследване във филиала за спешна медицинска помощ в градчето. Превозното средство било иззето по надлежния ред. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.

Около четири кубика немаркирани дърва без документи, доказващи законния им произход, установили полицаи при проверка в петък на частен адрес в с. Арчар. Горски служител е съставил на стопанина акт по Закона за горите. По случая в РУ-Видин е заведена преписка по чл.235 от Наказателния кодекс.

На 26 януари в 12.06 часа на тел.112 постъпил сигнал за кражба на трансформатор от трафопост в землището на с. Бела Рада. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Разследването по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

На 27 януари, след постъпил сигнал в 12.32 часа, огнеборците гасили запалени отпадъци в пластмасов контейнер за смет на ул. „Елин Пелин“ в областния град. Пламъците унищожили контейнера, спасен бил съседния. Причината – небрежност при боравене с открит огън.

Същия ден огнеборците реагирали и на два сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви и храсти в селата Връв и Новоселци. След сигнал за необходимост от оказване на техническа помощ, постъпил в 10.20 часа, екип е отстранил надвиснала ламарина от покрив на сграда на ул. „Цар Александър II“ във Видин.

На 28 януари огнеборците гасили запалени сухи треви в района на видинската сточна гара. При пожара няма нанесени материални щети.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!