Подробности за снощната катастрофа

На 6 февруари в 19.13 часа на тел.112 постъпил сигнал за катастрофа на околовръстния път на Видин, в района на търговски комплекс. 69-годишен водач на товарен автомобил „Мерцедес“ с прикачено полуремарке се е врязал отзад в полуремарке, прикачено за влекач „Мерцедес. В момента на удара водачът на товарната композиция – 46-годишен, бил спрял за почивка вдясно на пътя. Пострадал е 69-годишният шофьор. Той е настанен за лечение във видинската болница, по първоначални данни без опасност за живота. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието, съобщиха от Пресцентъра на МВР – Видин. Причината за пътнотранспортното произшествие е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 6 февруари около 13.45 часа по пътя в посока с. Слана бара полицейски служители засекли мотоциклет „Ямаха“ без поставена регистрационна табела. Последвалата проверка установила, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред, а водачът – 18-годишен от селото, не притежава свидетелство за управление на МПС от съответната категория, за да го управлява. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

На 6 февруари около 18.25 часа на ул. „Г. Бенковски“ в с. Макреш униформени спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“ с монтанска регистрация, управляван от 54-годишен жител на селото. При тестване с дрегер пробата на водача отчела наличие на алкохол 1.27 промила. Той дал и кръвна проба за изследване във филиала за спешна медицинска помощ в гр. Кула. По случая в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

На 6 февруари в 14.40 часа постъпил сигнал за пожар в селскостопанска постройка в с. Раяновци. Пристигналият на мястото екип на РСПБЗН-Белоградчик е потушил пламъците. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Унищожени били 10 кв.м покривна конструкция, спасени – останалата част от покрива и съседните пет сгради.

През изминалото денонощие огнеборците реагирали и на осем сигнала за пожари без материални щети. В 12.30 часа постъпил сигнал за запалени сухи треви в землището на гр. Димово. Своевременната намеса на огнеборците предотвратила разрастването на пожара, спасени били 10 декара иглолистна гора и девет сгради. Екипите гасили и запалени сухи треви и отпадъци в Бойница, Раяновци, Грамада, Срацимирово и в землищата на Буковец, Арчар и Динково.

Снимката е илюстративна

error: Content is protected !!