Започва ремонтът на бул. „Панония“

Церемонията се състоя в близост до надлеза на булеварда. На събитието присъстваха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, председателят на Общинския съвет Генади Велков, Красимир Спасов – ръководител „Строителство“ към фирмата изпълнител „Инфракънстракшън“ ЕАД, медии и други, съобщиха от Пресцентъра на Общината.

„След месеци упорита работа от страна на Община Видин, средствата бяха осигурени още преди няколко месеца. Избрана бе фирма изпълнител. Подписан е и договор за строителен надзор на булеварда. Средствата от първия транш в размер на 3,5 милиона лева са налични и започваме реконструкцията на най-важната пътна артерия на Видин“, обяви кметът д-р Ценков и изрази надежда до 3 месеца видинчани да се радват на модерен булевард.

Булевардът ще бъде преасфалтиран, ще бъдат поставени нови бордюри и ще се подмени настилката по тротоарите. Настоящата ограда в разделителната зелена ивица ще бъде подменена с нова. При ремонта ще се изградят и отбивките за автобусни спирки и за разполагане на контейнерите за битови отпадъци. В крайната дясна лента в двете платна ще се обособят велоалеи, които да се слеят с тази до бившия завод „Видахим“.

Поръчката е на стойност 6 994 739.46 лв. с ДДС, от които 50% са осигурени с решение на Министерски съвет за одобряване на Списък на инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления/обекти за целево финансиране.

До няколко дни движението в дясната част на булеварда в посока ж.к. „Панония“ ще се затвори, съобщи Красимир Спасов от фирмата изпълнител.

Две години преди откриването на Дунав мост Видин – Калафат булевард „Панония“ беше асфалтиран основно, заедно с ремонта на жп надлеза.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!