Ифтар събра мюсюлмани и християни във Видин

След залез слънце в джамията на Осман Пазвантоглу се състоя празничната вечеря-ифтар, предхождаща мюсюлманския празник Рамазан Байрам, който тази година ще бъде отбелязан на 9, 10 и 11 април, съобщиха от Пресцентъра на Областна администрация.

Областният управител и заместник областният управител уважиха поканата на районното мюфтийство в гр. Монтана и на районния мюфтия Неджати Али, като бяха сред официалните гости на празничната вечеря с духовно послание. Областното ръководство заяви, че с толерантност и с взаимно уважение по между си, от десетилетия хората с различни религиозни културни традиции във Видинска област съжителстват в мир и разбирателство. Г-н Атанасов и г-жа Арутюнян изразиха надежда, че религиозните общности ще продължават и занапред да са част от едно сплотено приятелско общество.

Традиционната празнична вечеря, посветена на Свещения мюсюлмански месец Рамазан, уважиха представители на посолството на Република Турция в България, НВП Видински митрополит Даниил, д-р Цветан Ценков – кмет на община Видин, кметове от областта и др.

Снимка: Пресцентър Областна администрация

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!